Kontakt

Sanofi
Strandveien 15
1366 Lysaker

Telefon: 67 10 71 00
Fax: 67 10 71 01

For spørsmål om våre produkter kontakt medisinsk informasjon avdeling på telefon:
46 91 80 01 (10 - 14).

Brulidine antiseptisk sårkrem

Brulidine - effektiv sårkrem for behandling og forebygging av små infeksjoner

  • Skriv ut
  • Larger Smaller

    Tekststørrelse

  • Oppdatert : 2018-02-13

Brulidine er en desinfiserende sårkrem som kan brukes for sår, kutt og overflatiske hudinfeksjoner. Brulidine selges reseptfritt på alle apotek. Den kan også brukes ved eksem som er smittet med bakterier og seboreisk eksem (en betennelsesaktig eksem med tørr, fuktig eller fettete skjelling i huden). Brulidine er en krem og ikke en salve, og har en lett konsistens som er behagelig å bruke.(1)

Brulidine virker gjennom å hemme metabolismen i bakteriene, og dermed hindre oppvekst av bakterier som kan gi infeksjon. Virkestoffet i Brulidine krem er dibrompropamidinisetionat som er et bakteriedrepende middel1. Brulidine er en antiseptisk sårkrem, og det er ikke rapportert utvikling av resistente stammer av bakterier.(2)

Bruksområde

Forebyggende og behandlende

Brulidine er velegnet på skrubbsår og små kutt for å hindre infeksjon og bakterieoppvekst.(1)

Den kan også brukes hvis det allerede har gått infeksjon i små, overflatiske sår. Overflatiske hudinfeksjoner blir gjerne røde og ømme, og man kan se synlig puss i såret.(1)

Sårkremen kan brukes både til barn og voksne, alene eller under plaster og kompresser.(1)

Sørg for at såret er rent og uten grus eller andre partikler. Etter at blødningen er stoppet, påfør Brulidine rett i såret 2-3 ganger daglig, og eventuelt plaster.(1) Husk å skift bandasje/plaster hyppig - minst daglig, og hvis den har blitt skitten eller våt.(3)

Brennkopper (impetigo)

Brennkopper i Norge kan skyldes resistente bakterier, og derfor anbefales en fusidinfri antiseptisk salve som f.eks Brulidine.(4)

Vask brennkoppene forsiktig med såpe og vann 2-3 ganger i døgnet. Påfør Brulidine og dekk til såret for å hindre at man smitter andre eller at brennkoppene sprer seg. Hvis man har omfattende plager, bør man gå til legen for behandling.(5)

Resistente bakterier(6)

Lokale antibiotika anbefales ikke. Grunnen er at de gir inadekvat penetrasjon til dypere hudinfeksjoner, utvikling av antibiotikaresistens, hypersensitivitetsreaksjoner og systemisk absorbsjon når de smøres på store sår samt lokalirriterende effekter som forsinker helbredelse.

Kontakt lege dersom infeksjonen ikke bedres innen kort tid, du føler deg dårlig eller får feber.

Forsiktighetsregler(1)

Langtidsbruk kan gi dårligere tilheling og gi hudskader hos spedbarn. Brulidine kan gi lokal hudirritasjon, og det har blitt sett tilfeller av kontaktallergi utløst av Brulidine krem. Dersom dette inntreffer bør behandlingen avsluttes med en gang.

Kontakt lege for råd om videre behandling.

Brulidine er en antiseptisk sårsalve med bakteriedrepende virkning. Skal ikke brukes ved overfølsomhet overfor innholdsstoffene, parabener eller bromforbindelser. Rådfør deg med lege før bruk ved graviditet og amming. Les pakningen og pakningsvedlegget nøye før bruk.

Les mer

Hva er brennkopper?

Hvordan behandler jeg et skrubbsår?

Hvordan behandler jeg overflatiske hudinfeksjoner?

 

Referanser:
(1) Brulidine, Pakningsvedlegg, 19.10.2017
(2) Brulidine, Felleskatalogtekst, 12.03.2015
(3) Norsk Helseinformatikk, nhi.no/forstehjelp/hudskader/kuttsar-og-skrubbsar (12.12.2017)
(4) Folkehelseinstituttet, www.fhi.no/nettpub/smittevernveilederen/sykdommer-a-a/brennkopper---veileder-for-helseper (12.12.2017)
(5) Norsk Helseinformatikk, nhi.no/sykdommer/barn/infeksjoner/brennkopper-impetigo (12.12.2017)
(6) Sundhed, Lægehåndbogen, www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/kirurgi/tilstande-og-sygdomme/infektioner/saarinfektioner (12.12.2017)